Kwaliteitsstandaarden

GFSI
GFSI is de afkorting van Global Food Safety Initiative en is een initiatief van een groot aantal internationale supermarkten. Doel is de productgebonden standaarden voor voedselveiligheid vastleggen. Alle schakels van de voedselketen komen aan bod. Vlees dat voldoet aan de GFSI-criteria wordt wereldwijd erkend als een veilig product. Het vlees van VION voldoet aan GFSI.

 

BRC

De BRC-kwaliteitsstandaard is het programma van strenge kwaliteitseisen van Britse supermarkten voor bijvoorbeeld bacon. BRC betekent British Retail Consortium. Alle producten van VION voldoen aan deze eisen.

USDA

De USDA is de organisatie die in de Verenigde Staten controleert op de veiligheid van vlees. Wie naar de USA wil exporteren, moet door de USDA zijn goedgekeurd. De eisen zijn streng. De goedkeuring geldt voor een periode van zes maanden. Hierna volgt een nieuwe controle. De controles worden onder andere uitgevoerd op hygiëne tijdens het slachtproces en op een goede reiniging en desinfectie voor, tijdens en na het productieproces.

Klik hier voor meer informatie over de USDA kwaliteitsstandaard.

Volg VION

Nieuws

Vion Food maakt opnieuw nettowinst en continueert meerjarig investeringsprogramma

Ruim 10.000 mensen bezoeken onze varkenshouders tijdens de Albert Heijn Boeren Lentefeesten

Vion Food boekt successen met duurzamer en diervriendelijker varkensvlees

Vion positief over vleeskeuring door de overheid

Vion Consumer Monitor: Het belang van vlees is onmiskenbaar