Kwaliteitsstandaarden

GFSI
GFSI is de afkorting van Global Food Safety Initiative en is een initiatief van een groot aantal internationale supermarkten. Doel is de productgebonden standaarden voor voedselveiligheid vastleggen. Alle schakels van de voedselketen komen aan bod. Vlees dat voldoet aan de GFSI-criteria wordt wereldwijd erkend als een veilig product. Het vlees van VION voldoet aan GFSI.

 

BRC

De BRC-kwaliteitsstandaard is het programma van strenge kwaliteitseisen van Britse supermarkten voor bijvoorbeeld bacon. BRC betekent British Retail Consortium. Alle producten van VION voldoen aan deze eisen.

USDA

De USDA is de organisatie die in de Verenigde Staten controleert op de veiligheid van vlees. Wie naar de USA wil exporteren, moet door de USDA zijn goedgekeurd. De eisen zijn streng. De goedkeuring geldt voor een periode van zes maanden. Hierna volgt een nieuwe controle. De controles worden onder andere uitgevoerd op hygiëne tijdens het slachtproces en op een goede reiniging en desinfectie voor, tijdens en na het productieproces.

Klik hier voor meer informatie over de USDA kwaliteitsstandaard.

Volg VION

Nieuws

Vion op studiereis naar Japan met Good Farming Balance-varkenshouders

Vion introduceert ‘Robusto’-ham voor premiumsegment Italië

Vion neemt Otto Nocker en zes andere vlees- en versmarkten in Beieren (D) over

Ketentransparantie in toenemende mate belangrijk voor Nederlandse consument

Vion zet warmtemaatregelen in met betrekking tot transport en slachterijen