Terugroepactie gerookte snijworst

Veiligheidswaarschuwing vanwege mogelijke listeriabesmetting
Terugroepactie gerookte snijworst

 

Tijdens een routinecontrole is door Vion de listeria-bacterie aangetoond in een aantal verpakkingen van gerookte snijworst. In samenspraak met de afnemer van dit product (Jumbo Supermarkten) is deze worst het afgelopen weekend uit de markt gehaald en is de consumenten van de betreffende supermarkt gevraagd om dit product niet meer te consumeren en het product terug te brengen naar de winkel. Wanneer deze listeria-bacterie bovenmatig aanwezig is, kan het consumeren van de genoemde producten een gevaar vormen voor de gezondheid, met name bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.


Voedselveiligheid

Vion vindt voedselveiligheid uiterst belangrijk. Daarom werkt Vion volgens een gecertificeerd voedselveiligheidssysteem. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke partijen. Daarnaast staat Vion onder toezicht van controle-instanties als de NVWA en voert Vion zelf diverse kwaliteitscontroles uit. Hiermee waarborgen we de kwaliteit en voedselveiligheid van onze producten. Indien Vion ook maar de geringste twijfel heeft met betrekking tot de voedselveiligheid, zal zij consumenten altijd beschermen door afwijkingen te signaleren en in samenspraak met onze afnemers benodigde acties te ondernemen. Dit is nu gedaan met deze terughaalactie. 

Vion
Vion Holding N.V. (Vion) is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopkantoren in meer dan zestien landen wereldwijd.
In 2015 realiseerde Vion Food een omzet van € 4,6 miljard.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie:

Vion
Afdeling Communicatie
Irene Gloudemans

Tel. +31 6 23 39 04 46
E-mail: irene.gloudemans@vionfood.com