Veevoer

Rundveehouders produceren voor het grootste deel zelf het ruwvoer voor hun runderen, zoals maïs en snijmaïs. In de jongste fase van zijn of haar leven krijgt een kalf eerst alleen melk en later ook hooi en brok. Later volgen gras en maïs. De dieren krijgen ook krachtvoer. Dit zijn geperste korrels die bestaan uit hoogwaardige voedingsbestanddelen zoals vetten en vitamines. Daarnaast worden ook mineralen ingezet en natte bijproducten uit de voedingsmiddelenindustrie als bierborstel, perspulp van bieten en diverse aardappelbijproducten.

 

Varkensvoeders bestaan in Nederland vooral uit graan, graanproducten, eiwit, vetten, vitaminen, mineralen en natte en droge bijproducten uit de voedingsmiddelenindustrie.

De meeste varkens krijgen voer in de vorm van droge geperste korrels. Daarnaast hebben ze vrij toegang tot water. Sommige varkens krijgen zogenaamd brijvoer. Daarin worden vochtige bijproducten uit de voedingsmiddelenindustrie verwerkt.

Voorbeelden van natte bijproducten zijn: tarwezetmeel, aardappelstoomschillen uit de aardappelindustrie, wei uit de zuivelindustrie en bierborstel van bierbrouwerijen.

Volg VION

Nieuws

Vion Pork doet nabetaling aan deelnemers PIG-prijssysteem

Regional-Star 2018 voor het rundvlees-programma SIMMENTAL PUR

Vion vergroot aandeel in huidenbedrijf BestHides

Benoeming nieuw lid raad van commissarissen Vion

De Groene Weg lanceert EKO-code voor varkensvleesketen