Industrie

Vion levert zijn vleesproducten aan de vleesverwerkende industrie op alle continenten. Vion exporteert naar Europese landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Buiten Europa gaan de producten onder andere naar Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten.

Zakendoen betekent voor Vion de wensen van de klant centraal stellen en in een wereldwijde vleesmarkt ter plekke aanwezig zijn. Met onze landenkantoren zitten we dicht op de klant en kunnen we efficiënt werken. Zo zijn we in staat om tegemoet te komen aan de specifieke vragen en wensen van de klant. Ongeveer 70% van het Vion varkensvlees is bestemd voor de export. 30% gaat naar afnemers in Nederland. Voor runderen ligt de verhouding iets anders; 40% wordt op de Nederlandse markt afgezet. De resterende 60% - inclusief de huiden - vindt zijn weg naar het buitenland.

Vion levert rundvlees in elke prijs-kwaliteitverhouding en varkensvlees conform verschillende marktconcepten. De markt vraagt verschillende kwaliteiten in vlees. Voor rundvlees zijn er grote verschillen in malsheid, sappigheid en smaak. De kwaliteitsverschillen in rundvlees ontstaan door verschillen in leeftijd, ras, geslacht, voeding en rijping. Varkensvlees kent grote verschillen in houderijsystemen, bijvoorbeeld de mate van dierenwelzijn.

Volg VION

Nieuws

Ruim 10.000 mensen bezoeken de Good Farming Star- en De Groene Weg-varkenshouders tijdens de AH Buitendag

Vion verbetert opnieuw prestaties en publiceert eerste corporate social responsibility rapport

Actiegroep ‘The Save Movement’ voert actie bij Vion-vestiging in Boxtel

Terugroepactie gerookte snijworst

Pulled Meat ‘Next Level’